22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Namazi me xhemat

Kërcitja e gishtave gjatë namazit me harresë, a e prish namazin dhe cilat levizja gjatë namazi lejohen e cilat ndalohen?

Përgjigje: Kërcitja e gishtave nuk e prish namazin, porse kjo vepër konsiderohet abuzim (mosrespektim). Nëse diçka e tillë ndodh në namaz me xhemat, atëherë do...

Nëse njeriu ka nevoja fiziologjike, mirëpo ka frikë se do t’i ikë namazi me xhemat…?

Pyetje: Nëse njeriu ka nevoja fiziologjike, mirëpo ka frikë se do t’i ikë namazi me xhemat, a le të falet duke e mbajtur nevojën...

Cila është vlera e shkuarjes në xhami?

Vlera e shkuarjes në xhami – Mysafir tek Allahu. Thotë Pejgamberi, alejhi’s salatu ve’s selam: “Kush shkon në Xhami, Allahu ia përgatit një konak (ashtu...

Nëse udhëtari arrin dy rekatet e fundit me imamin që është vendas?

Pyetje: Nëse udhëtari arrin dy rekatet e fundit me imamin që është vendas, a duhet të japi selam së bashku me imamin, me qëllim...

A duhet të sillen muslimanët që frekuentojnë xhamitë më me përgjegjësi, se sa ata që nuk falen?

Pyetje: A duhet të sillen muslimanët që frekuentojnë xhamitë më me përgjegjësi, se sa ata që nuk falen?Përgjigje: Kjo brengë është tregues i besimit...

Në cilën anë të imamit është më mirë për tu falur, nga e djathta e tij apo e majta?

Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut! Nëse me imamin është duke u falur vetëm një person, atëherë ai duhet të qëndrojë në krahun e djathtë të...

A lejohet të këndohen dy sure në një rekatë?

Pyetje: Selamun Alejkum Hoxhë i nderuar. A lejohet që në namaz, në një rekatë të këndohen dy apo më shumë sure, pamvarësisht a jemi...

Nëse imami këndon me zë (apo një pjesë) në namazin e drekës pastaj ndalet, a të bëj sehwi sexhde në fund?

Jo, nuk ka nevojë të bësh sehwi sexhde ngase leximi me zë ose pa zë në namaz është sunet. Nëse personi vepron të...

A i lejohet gruas të këndojë Kuran për burrin e saj të vdekur, apo të falë namaz për të?

Ajo që lejohet është bërja lutje për të. As nuk lejohet leximi i Kuranit që sevapi t’i shkojë të vdekurit, e as nuk lejohet...

Cili është namazi i shpërblyer?

Allahu thotë në Kuran:“Dhe falin namazin” nuk tha:“Bëjnë namazin ose vijnë në namaz”, sepse nuk është e mjaftueshme për namazin ardhja vetëm si fenomen i...

Të fundit