34.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

kamata

Borxhi global u afrohet niveleve rekord pasi rritja e normave shkakton ‘krizë përshtatje’

Sipas raportit të Institutit të Financave Ndërkombëtare (Institute of International Finance, IIF), vlera e borxhit global u rrit me 8.3 trilionë dollarë në tremujorin...

Ndihma për të varfërit nga kamata – Sqarime rreth kamatës për të varfërit

Pyetja: A kemi të drejtë që paratë e interesit (kamatën) t’ua japim të varfërve? Përgjigjja: Fillimisht themi se Islami e ka ndaluar rreptësisht kamatën duke e radhitur...

NGRËNIA E KAMATËS – Rreziku i kamatës

Prej sëmundjeve të përhapura në Ummetin tonë dhe në veçanti nëpër trojet tona është ngrënia e kamatës. Gjë e cila është e “lejuar” institucionalisht...

BASTI SPORTIV NGA PIKËPAMJA ISLAME – Qëndrimi i Islamit ndaj këtij fenomeni

Basti sportiv njihet tek njerëzit si parashikim i rezultateve të ngjarjeve sportive. Ata që luajnë bast sportiv nuk luajnë kundër njëri tjetrit, por luajnë...

SHBA-ja rrit normat e interesit në vlerën më të lartë që 16 vjet

Banka Qendrore e SHBA-së ka rritur normat e interesit në nivelin më të lartë në 16 vjetët e fundit, në tentim për t’i stabilizuar...

Kamata – Definicioni i saj dhe argumentet e qarta nga Kurani dhe Suneti që e ndalojnë

Definicioni i kamatës (norma e interesit) në Islam“Sasia e tepërt të cilën e jep huamarrësi nga sasia që e ka marrur konform kushteve të...

Disa rregulla rreth interesit bankar

➖Nëse blerësi debitor vonohet në pagesën e kësteve përtej datës së caktuar, atëherë nuk lejohet detyrimi i tij që ta shtojë borxhin me ose...

Kamata është një prej shkaqeve kryesore të shumicës së problemeve në botë

Nëse nuk do të kishim interes të përbërë apo kamatë mbi kamatë, nuk do të kishim luftëra të shkaktuara nga burimet e uritura, as...

Të fundit