0.9 C
Pristina
Friday, December 8, 2023

Cili është gjykimi mbi atë që thotë: Unë e di që kamata është haram por megjithatë unë nuk do ta braktisë atë dhe do të punojë me të

Më të lexuarat

Single red percent symbol among many dollars

Pyetje: Shejkh i nderuar! Allahu iu dhëntë sukses! Cili është gjykimi mbi atë që thotë:

”Unë e di që kamata është haram por megjithatë unë nuk do ta braktisë atë dhe do të punojë me të.”

A e konsideron ky person marrjen e kamatës të lejuar?

Feuzan: Jo, ky nuk e konsideron hallall kamatën, ky nuk e konsideron hallall kamatën por nuk e braktis të punuarit me të, ky e merr kamatën dhe e di që ajo është e ndaluar.

“Ata që marrin kamatën, do të ringjallen (në ditën e gjykimit) si ai që shejtani e ka çmendur me prekjen e vet, sepse ata thonë se tregtia është njëlloj si kamataria.” El-Bekare, 2:275

Kushdo që merret me kamat në këtë jetë, kur të ndodh dita e gjykimit do të ringjallet me një bark të madh. Kur njerëzit të dalin nga varret e tyre dhe të drejtohen për tek vendi i tubimit, ai do të çohet dhe do të rrëzohet sepse barku i tij e rëndon atë. Allahu na ruajt! Kjo është poshtërim për të përpara të gjitha krijesave. Nuk lejohet marrja e kamatës. Po!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Përktheu: Valdet Gashi

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit