0.9 C
Pristina
Friday, December 8, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

kamata

Cili është gjykimi mbi atë që thotë: Unë e di që kamata është haram por megjithatë unë nuk do ta braktisë atë dhe do...

Pyetje: Shejkh i nderuar! Allahu iu dhëntë sukses! Cili është gjykimi mbi atë që thotë: ”Unë e di që kamata është haram por megjithatë unë...

Mori një hua universiteti, me kusht që nëse vonohet në kthimin e huasë, do të paguajë kamatë

Pyetja: Kam marrë një hua nga universiteti për më shumë se 2 vjet. Shuma ishte më shumë se 10,000 euro (rreth 15,000). Më duhet të...

Ai mori hua nga gruaja e tij dhe kur erdhi koha për t’ia paguar, çmimi i arit ishte rritur. A hyn kjo nën titullin...

Pyetja: Më duheshin para, kështu që mora hua nga gruaja ime dhe ramë dakord që ta ktheja me ar. Pas dy vitesh, çmimi i arit...

Dallimet midis tregtisë dhe kamatës

Pabesimtarët e konsideronin tregtinë të njëjtë me kamatën. Ata thanë: ‘Tregtia është njëlloj si kamataria’. Kjo ishte një përpjekje e dështuar nga ana...

Ata kanë thënë që: Tregtia është njëlloj si kamata

Zoti i Madhërishëm thotë: الَّذِينَ يَأْكُلُونَ الرِ بَوَالَا يَقُومُونَ إِلَّا كَمَا يَقُومُ الَّذِي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَنُ مِنَ الْمَسِ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا“Ata që hanë pasurinë e fituar...

Kolapsi financiar po e pret SHBA-në: Sistemi i pensioneve do të pësojë, çmimet e pasurive të paluajtshme do të bien, normat e interesit do...

Nëse Kongresi i SHBA-së dhe Shtëpia e Bardhë nuk heqin tavanin e borxhit kombëtar prej 31.4 trilionë dollarësh, Departamenti i Thesarit nuk do të...

Borxhi global u afrohet niveleve rekord pasi rritja e normave shkakton ‘krizë përshtatje’

Sipas raportit të Institutit të Financave Ndërkombëtare (Institute of International Finance, IIF), vlera e borxhit global u rrit me 8.3 trilionë dollarë në tremujorin...

Ndihma për të varfërit nga kamata – Sqarime rreth kamatës për të varfërit

Pyetja: A kemi të drejtë që paratë e interesit (kamatën) t’ua japim të varfërve? Përgjigjja: Fillimisht themi se Islami e ka ndaluar rreptësisht kamatën duke e radhitur...

NGRËNIA E KAMATËS – Rreziku i kamatës

Prej sëmundjeve të përhapura në Ummetin tonë dhe në veçanti nëpër trojet tona është ngrënia e kamatës. Gjë e cila është e “lejuar” institucionalisht...

BASTI SPORTIV NGA PIKËPAMJA ISLAME – Qëndrimi i Islamit ndaj këtij fenomeni

Basti sportiv njihet tek njerëzit si parashikim i rezultateve të ngjarjeve sportive. Ata që luajnë bast sportiv nuk luajnë kundër njëri tjetrit, por luajnë...

Latest news