0.9 C
Pristina
Friday, December 8, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

kamata

Shkon në 120 milionë euro fitimi neto i bankave deri në tetor 2022

Bankat komerciale që operojnë në Kosovë kanë arritur që të arkëtojnë në stoqet e tyre gjithsej 120 milionë euro fitim të pastër vetëm nga...

BQE-ja rrit normën e interesit me 75 pikë, zvogëlon mbështetjen për bankat evropiane

Banka Qendrore Evropiane (BQE) ka njoftuar se ka rritur normën e interesit me 75 pikë – rritja e tretë radhazi këtë vit – ndërkohë...

Analizë e bankave të Kosovës dhe performimit të tyre

Tregu bankar në Kosovë e mbylli vitin e kaluar me rritje dyshifrore. Raporti i kredive me probleme është më i ulëti në rajon. Fitimet...

Bankat shtrëngojnë kushtet e kredisë për familjet dhe bizneset

Një vrojtimi i publikuar nga Banka e Shqipërisë tregon se standardet e kreditimit për bizneset vijuan shtrëngimin në tremujorin e tretë të vitit 2022....

A lejohet të punohet në bankë në sektorin e IT-së?

Pyetja: A lejohet të punohet në bankë në sektorin e IT-së, si dhe a lejohet puna në kompani dytësore që është e kontraktuar prej bankës? *** Përgjigjja: Falënderimi...

Bankat shtrenjtojnë kreditë/ Goditen ekonomitë familjare dhe bizneset

Për shkak të rritjes së  inflacionit në Eurozonë, Banka Qendrore Evropiane pas 11 vitesh ka rritur normën e interesit të kredive. E nga kjo rritje...

A lejohet shitja e arit me këste?

Pyetja: A lejohet shitja e arit me këste? *** Përgjigjja: Nuk lejohet shitja e arit me këste. Vendimi i studiuesit erdhi në një kohë kur skemat dhe ofertat...

Normat e interesit në ShBA arrijnë nivelin më të lartë në 14 vjet

Banka Qendrore e Shteteve të Bashkuara të Amerikës i ka shtyrë normat e interesit në nivelin më të lartë në pothuajse 15 vjet, ndërsa...

A vlen e njëjta ndalesë për lizing siç vlen për kamatë?

Pyetja: A vlen e njëjta ndalesë për lizing siç vlen për kamatë? *** Përgjigjja: Me Emrin e Allahut, Mëshirëplotit, Mëshiruesit! Blerja e veturës me lizing në sheriat konsiderohet e...

Latest news