10.7 C
Pristina
Monday, April 22, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ekonomia Islame

Deklarohet Komuna e Prishtinës për rritjen e çmimit të tatimit në pronë

Kjo është deklarata të cilën e ka lëshuar sot Komuna e Prishtinës, lidhur me ngritjen e tatimit në pronë për qytetarët e saj. Të nderuar...

Pretendimi i fitimit të pasurisë dhe i pushtetit në përpilimin e Kuranit?!

Hipoteza se “Muhamedi, ishte dhënë pas pasurisë, ndaj ia atriboi Kuranin Allahutxh.sh. me qëllim që të përfitonte më tepër, gjithashtu edhe dëshira për pushtetdhe...

Objektivat/qëllimet e Sheriatit dhe lidhshmëria e tyre me sferën financiare

  Objektivat kryesorë të Sheriatit janë që të sigurojnë mirësi për njerëzit dhe mbrojtjen e tyre nga korrupsioni dhe e keqja, që jeta e njerëzve...

LIDERSHIPI MUHAMEDAN NË FUSHËN USHTARAKE-SHEMBUJ TË LIDERSHIPIT TË SUKSESSHËM NGA PRIZMI KUR’ANOR

Po të lexosh me vëmendje ajetet Kur’anore vërenë se ai që motivon një ushtar për luftë (duke mos ia luhatur moralin luftarak apo dhe...

LIDERSHIPI I PËRGJITHSHËM I MUHAMEDIT A.S.

Shembuj Kur’anorë për modele të suksesshëm të lidershipit ka shumë. Një nga ata është dhe modeli gjithëpërfshirës  i pejgamberit tonë, Muhammedit a.s, model që...

Gradat e njerëzve në lidhje me fatin e tyre në pasuri

  S’ka dyshim se njerëzit dallojnë nga njëri-tjetri në marrjen e rriskut të tyre dhe se shembulli më i mirë për ta në këtë gjë...

Sulltan Abdyl Hamiti II, nuk i linte çështjet për të nesërmen dhe firmoste shkresat vetëm pasi merrte abdest

Sulltan Abdylhamiti II kërkonte ta zgjonin në çfarëdo ore të natës kur ndodhte ndonjë ngjarje urgjente, nuk i pëlqente të lihej çështja për të...

Të fundit