19.1 C
Pristina
Wednesday, May 22, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ekonomia Islame

A e dini që halifi i tretë, Othman Ibn Affani r.a., ka xhirollogarinë në një bankë saudite?

Cili tregim fshihet pas ndërtimit të hotelit Othman b. Affan r.a., në afërsi të xhamisë së Pejgamberit s.a.v.s.? A ka Othmani r.a. ndonjë trashëgimi që...

Teoritë e lidershipit modern – Prof. Dr. Hfz. Hajredin HOXHA

  Teoritë dhe qasjet mbi esencën e lidershipit dhe komponentët përbërës të tij, janë të shumta dhe të ndryshme. Këtë e dëshmojnë shkrimet që kanë...

Modele të suksesshme dhe të dështuara të lidershipit sipas Kur’anit – Prof. Dr.Hfz. Hajredin Hoxha

  Historia njerëzore është përplot shembuj dhe modele lidershipi të suksesshëm dhe të dështuar, dhe këtë jo vetëm në një fushë të caktuar. Evidentimi i...

Zekati në të korrura dhe të vjela

Vëllezër të dashur! Zekati është shtylla e tretë në Islam, pas dëshmisë dhe namazit, e që njëherazi është prej pesë themeleve të Islamit, bazuar në...

A e dini se punimet për prodhimin e vaksinës në Turqi kanë filluar në kohën e Perandorisë Osmane?

  Në vitin 1721 Leidi Mantagiu, bashkëshortja e ambasadorit të Anglisë në Perandorinë Osmane, në një letër dërguar në vendin e saj bënte të ditur...

Namazi: FOKUSI ynë në epokën e shpërqendrimit

Po lexoja librin e ri të madh elektronik të Leo Babauta me titull “Fokus” dhe hasa në një kapitull që më kujtoi NAMAZIN. Kapitulli...

Të fundit