19.1 C
Pristina
Wednesday, May 22, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ekonomia Islame

Karakteristikat e bankimit islam

  Karakteristikë bazë e bankimit islam është besimi në prezencën Hyjnore, e cila është shtytje kryesore për futjen e etikës në aktivitetet ekonomike. Myslimanët besojnë...

Sistemi Ekonomik i Islamit – Ekonomia Islame

Islami është një mënyrë e tërë e jetës dhe Udhëzimi i Allahut shtrihet në të gjitha fushat e jetës sonë. Islami ka dhënë rregulla...

Lidershipi i suksesshëm- FUSHA PERSONALE E MORALIT DHE SJELLJES (Prof. Dr. Hfz. Hajredin HOXHA)

Edhe në këtë njësi do të vazhdojmë të flasim për lidershipin edukativ sipas mësimeve të përfituara nga rrëfimi i Llukmanit a.s. në Kur’an. Në tre...

TERMINOLOGJIA E LIDERSHIPIT NË KONTEKSTIN KUR’ANOR- Prof. Dr. Hfz. Hajredin HOXHA

Në Kur’an nuk është përmendur shprehja lidership (ar. el-kijade) si nocion dhe as ndonjë variant i tij gjuhësor. Më saktë, nuk është përmendur ndonjë shprehje që rrjedh...

Shpenzimi i parasë për vetveten dhe të afërmit

Pronari i parave nuk dunet te jete dorështrënguar në shpenzimin e tyre për vetveten dhe familjen (të afërmit) e vet, të mos jetë koprrac...

DALLIMI NDËRMJET LIDERSHIPIT DHE PRESIDIUMIT

Shumë janë ata të cilët kanë vështirësi me ba dallimin në mes lidershipit dhe presidiumit. Dallimi ndërmjet liderit dhe kryetarit dhe roleve të tyre...

Të fundit