20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Autorësia e fetvasë

A prishet agjërimi kur vjell me qëllim?

بسم الله الرحمن الرحيم Pyetje: A prishet agjërimi kur vjell me qëllim? Po nëse të vjellurit vjen vetë dhe nuk e parandalon dot? Përgjigje: Nëse agjëruesi...

Trajtimet mjekësore që prishin agjërimin

بسم الله الرحمن ارحيمMe Emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshiruesit Trajtimet mjekësore që prishin agjëriminRezoluta nr. 93 (1/10) Këshilli i Akademisë Ndërkombëtare të Fikhut Islam, i...

A mund t’i jepet shpagimi atyre që nuk agjërojnë?

Përgjigje: Fillimisht duhet të kuptojmë se fukahatë (juristët islamë) nuk janë të një mendimi për kategoritë e dhënies së kefares (shpagimit) në duhet të...

Çfarë synimesh (qëllimesh) kemi kur të hyjmë në muajin Ramazan?

Çfarë synimesh (qëllimesh) kemi kur të hyjmë në muajin Ramazan? 1- Synimi (nijeti) i parë:Përmbushja e urdhërit të Allahut të Madhëruar dhe pasimi i Sunetit...

Çfarë ka thënë i Dërguari i Allahut, alejhi selam për agjërimin?

Çfarë ka thënë i Dërguari i Allahut, alejhi selam për agjërimin? Vlerësime të mëdha kanë ardhur nga Profeti -alejhi selam- për agjërimin dhe ndër vlerësimet...

Si ta presim Ramazanin dhe të hyjmë në këtë muaj të begatë?

Si ta presim Ramazanin dhe të hyjmë në këtë muaj të begatë? Priteni dhe hyni në muajin e Ramazanit duke qënë në tri gjendje: 1- Gjendja...

Si bëhet shpagimi i personave që për shkak të sëmundjeve nuk kanë mundësi të agjerojnë?

Pyetje: Si bëhet shpagimi i personave që për shkak të sëmundjeve nuk kanë mundësi të agjerojnë? Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve. Paqja...

Cilat janë kushtet që duhet të përmbushin gratë muslimane në muajin e Ramazanit

Është pyetur Shejkhu i nderuar Salih Bin Feuzan El-Feuzan, Allahu e ruajt: Cilat janë kushtet që duhet të përmbushin gratë muslimane në këtë muaj fisnik? Dhe...

Përse agjërojmë?

Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Kush e agjëron Ramazanin me besim në Allahun dhe duke shpresuar shpërblim tek Ai, i falen gjynahet...

Si falet namazi i teubes(pendimit)?

Pyetja: Selamu alejkum. Dua të fal teube, por të them të drejtën nuk di. A mund të më tregoni si mund ta fal, duatë që...

Të fundit