15.5 C
Pristina
Friday, May 24, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Artikuj

Vetëmjaftueshmëria

Zoti përmend në Kuran se si ndjenja e vetëmjaftueshmërisë e bën njeriun t’i tejkalojë caqet e tij Çdo lexues i Kuranit e di se në...

Menaxhimi i kohës – Ekonomia Islame

Menaxhimi i kohës është seria e mekanizmave që ka një organizatë kur bëhet fjalë për përcaktimin, në mënyrë efikase, të proceseve të saj. Për...

Prej Presidentit deri tek polici, këto janë koeficientët e propozuar në projekt-ligjin e ri të pagave

Ligji për Paga për sektorin publik sot ka dalë në konsultim publik dhe të gjitha palët kanë mundësi që të japin mendimet e tyre...

Administrata financiare – Ekonomia Islame

Menaxhimi financiar është disiplina që merret me menaxhimin e burimeve financiare të një kompanie, duke i kushtuar vëmendje përfitimit dhe likuiditetit të saj. Menaxhimi financiar,...

Nga “Quiet quitting” te “Quiet firing”, trendi i ri që po shkakton stuhi në punë

Shkarkimi në heshtje u referohet sjelljeve të drejtuesve që shkarkojnë indirekt punonjësit duke mos u dhënë mundësi në vendin e punës. Nga “Quiet quitting” (Dorëheqja...

Teodiseja në veprimet e Khidrit

Termi ‘teodise’, i formuar nga fjalët Greke ‘theos’ – Zot, dhe ‘dike’ – drejtësi, “është përdorur për herë të parë nga filozofi Gjerman Gotfrid...

Administrimi i logjistikës – Ekonomia Islame

Menaxhimi i logjistikës është grupi i operacioneve dhe strategjive që një kompani duhet të zbatojë. Kjo, për të bartur në mënyrë efikase mallrat tuaja...

Cilat janë pikëpamjet e mbretit Charles III për Islamin?

Interesi për monarkun e ri të Britanisë, Mbretin Charles III, është rritur që kur ai u ngjit në fron të shtunën pas vdekjes së...

Administrim i përzier – Ekonomia Islame

Administrata e përzier është ajo që është përgjegjëse për administrimin e kapitalit publik dhe privat. Ai përfshin të gjitha ato organizata që janë nën...

Studimi, ja si një punonjës i keq mund të ndikojë tek i gjithë ekipi

Mjafton një mollë e keqe, thotë një fjalë e urtë, për të prishur të gjithë arkën me mollë. Po kështu ndodh edhe me punonjësit. Një...

Të fundit