15.5 C
Pristina
Friday, May 24, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Artikuj

Procesi i menaxhimit të shitjeve

Menaxhimi i shitjeve të një kompanie përfshin tre procese themelore të vendimeve dhe veprimeve: Plani: Ne duhet t’u përgjigjemi pyetjeve të ndryshme. Çfarë do të shesim,...

FMN: Ekonomia e Kosovës ka treguar elasticitet përballë rritjeve të fundit të çmimeve

Zëvendësdrejtori menaxhues i Fondit Monetar Ndërkombëtar, Bo Li, ka treguar përshtypjet e tij pas vizitës dyditore që zhvilloi në Kosovë. Ai ka thënë se ekonomia...

Metoda hyjnore e edukimit – Ekonomia Islame

Edukimi i karakterit me virtytet më të larta zë një vend shumë të rëndësishëm në Islam, aq sa Profeti ﷺ e përkufizoi kështu misionin...

E vërteta dhe pavërtetësia

Thuaj: “E vërteta erdhi, dhe u zhduk e pavërteta. Vërtet, pavërtetësia është e prirë për të qenë e zhdukur”. (El-Isra 17, 81). “Ky është ndoshta...

Funksionet e menaxhimit të shitjeve

Menaxhimi i shitjeve nuk është vetëm regjistrimi i gjithçkaje që ka të bëjë me një shitje, por shkon përtej kësaj. Ofron mundësinë që kompanitë...

Administrata e shitjeve – Ekonomia Islame

Administrata e shitjeve është të gjitha procedurat, vendimet, veprimet e mbikëqyrjes dhe kontrollit, auditimit dhe vlerësimit që zhvillohen në kompani dhe që lidhen me...

Si ky djalosh zbuloj idenë e tij të biznesit prej 1 miliard dollarësh?!

Kjo është një strategji e rrënjosur në të në karrierën e tij të hershme, tha bashkë-themeluesi 36-vjeçar dhe CEO i tregut të automobilave Carro. Si...

Strategjitë e menaxhimit të kohës në organizata

Për të reduktuar afatet dhe për të arritur nivelet optimale, kompanitë kanë disa mjete si më poshtë: Specializimi i punës : Pasja e punëtorëve të...

Përfitimet e menaxhimit të kohës

Organizatat gjejnë një sërë avantazhesh për të theksuar kur zbatojnë modele të përkohshme të menaxhimit dhe një përdorim më efikas të kohës së tyre...

Puna e një ekonomisti – Ekonomia Islame

Përshkrimi i profesionit Aftësia për të organizuar punë kërkimore, për të kuptuar tregun financiar dhe parashtruar statistika ekonomike janë veçori specifike që duhet t’i posedojë...

Të fundit