20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Agjërimi dhe Ramazani

A duhet të agjërojë gruaja e cila ka abortuar gjatë muajit Ramazan?

Komisioni i përhershëm i fetvave, thotë: “Nëse gjatë abortimi foshnja vërehet se është zhvilluar, si psh: vërehen dora, gishtërinjtë, etj. Atëherë, motra muslimane e...

Kryerja e një operacioni gjatë ditës në Ramazan!

Pyetja ime është në lidhje me një operacion jo-emergjente në Ramazan, për çfarë rezulton të mos agjëroj për disa ditë. A është kjo e...

A lejohet agjërimi pa syfyr?

Pyetja: A lejohet agjërimi pa syfyr? *** Përgjigjja: Syfyri është shenjë e agjërimit të myslimanëve dhe vonimi i tij deri në kohën më të fundit është shenjë e...

A lejohet të mosagjërojë muslimani, nëse ai ka për të hyrë në provime?

Pyetje: A lejohet të mosagjërojë muslimani, nëse ai ka për të hyrë në provime? Komisioni i përhershëm i fetvave, thotë: “Provimet në fakultete apo në...

Pse është haram agjërimi për gratë me menstruacione?

Do të doja të di arsyen pse gratë me menstruacione nuk agjërojnë edhe pse agjërimi nuk ka të bëjë me papastërtinë. Falënderimi i takon Allahut. Së...

Çfarë synimesh (qëllimesh) kemi kur të hyjmë në muajin Ramazan?

Çfarë synimesh (qëllimesh) kemi kur të hyjmë në muajin Ramazan? 1- Synimi (nijeti) i parë:Përmbushja e urdhërit të Allahut të Madhëruar dhe pasimi i Sunetit...

Çfarë ka thënë i Dërguari i Allahut, alejhi selam për agjërimin?

Çfarë ka thënë i Dërguari i Allahut, alejhi selam për agjërimin? Vlerësime të mëdha kanë ardhur nga Profeti -alejhi selam- për agjërimin dhe ndër vlerësimet...

Si ta presim Ramazanin dhe të hyjmë në këtë muaj të begatë?

Si ta presim Ramazanin dhe të hyjmë në këtë muaj të begatë? Priteni dhe hyni në muajin e Ramazanit duke qënë në tri gjendje: 1- Gjendja...

Si bëhet shpagimi i personave që për shkak të sëmundjeve nuk kanë mundësi të agjerojnë?

Pyetje: Si bëhet shpagimi i personave që për shkak të sëmundjeve nuk kanë mundësi të agjerojnë? Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve. Paqja...

Si të hyjmë në muajin Ramazan?! – Porosi të arta nga shejh Shenkiti

Të porosis që të hysh në muajin Ramazan dhe të kesh mendim të mirë për Allahun e Madhëruar. Ji i vëmendshëm që ta hapësh këtë...

Të fundit