22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Agjërimi dhe Ramazani

Sqarim me rëndesi në lidhje me iftarin – Nga Shejh Abdulaziz Et-Tarifi

Sqarim me rëndesi në lidhje me iftarin Mënyra më e mirë e bërjes iftar është me hurme dhe atë me tri kokërrhurme; kjo është më...

A prishet agjërimi kur vjell me qëllim?

بسم الله الرحمن الرحيم Pyetje: A prishet agjërimi kur vjell me qëllim? Po nëse të vjellurit vjen vetë dhe nuk e parandalon dot? Përgjigje: Nëse agjëruesi...

Trajtimet mjekësore që prishin agjërimin

بسم الله الرحمن ارحيمMe Emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshiruesit Trajtimet mjekësore që prishin agjëriminRezoluta nr. 93 (1/10) Këshilli i Akademisë Ndërkombëtare të Fikhut Islam, i...

A lejohet gjidhënësja të prishë agjërimin?

Pyetja: A lejohet gjidhënësja të prishë agjërimin!? Nëse po, atëherë kur duhet t’i kompensojë ditët e mosagjëruara, si dhe a ka mundësi t’i kompensojë...

Cila është dispozita e agjërimit për udhëtarin, duke e ditur se sot agjërimi nuk është i vështirë

Cila është dispozita e agjërimit për udhëtarin, duke e ditur se sot agjërimi nuk është i vështirë, për shkak të mjeteve transportuese bashkëkohore? Përgjigje: Udhëtarit i...

Cili është gjykimi nëse gruaja pastrohet (nga cikli menstrual) pas drekës. A i lejohet të agjërojë pjesën tjetër të ditës apo jo?

Cili është gjykimi nëse gruaja pastrohet (nga cikli menstrual) pas drekës.A i lejohet të agjërojë pjesën tjetër të ditës apo jo? Përgjigjja:Falenderimi i takon Allahut Së...

Shpresa për shpërblimin e agjërimit?

Shpresa për shpërblimin e agjërimit Allahu, më Bujari i bujarëve, thotë: “Unë shpërblej për të (agjërimin)!” Andaj, përgëzoje veten me mirësi ngase Zoti yt është Bujari dhe...

A mund t’i jepet shpagimi atyre që nuk agjërojnë?

Përgjigje: Fillimisht duhet të kuptojmë se fukahatë (juristët islamë) nuk janë të një mendimi për kategoritë e dhënies së kefares (shpagimit) në duhet të...

A arrihet bereqeti i syfyrit nëse vetëm pimë ujë?

Pyetje: A arrihet bereqeti i syfyrit nëse vetëm pimë ujë? Përgjigje: Po. Syfyri mund të bëhet me çdo gjë. Edhe me ujë bën në qoftë...

SHPAGIMI PËR MARRËDHËNIET INTIME GJATË DITËVE TË RAMAZANIT

Ata të dy duhet të pendohen dhe të shpaguajnë, i cili shpagim është lirimi i një robi (skllavi). Nëse ata të dy nuk munden...

Të fundit