34.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Agjërimi dhe Ramazani

Çfarë ka thënë i Dërguari i Allahut, alejhi selam për agjërimin?

Çfarë ka thënë i Dërguari i Allahut, alejhi selam për agjërimin? Vlerësime të mëdha kanë ardhur nga Profeti -alejhi selam- për agjërimin dhe ndër vlerësimet...

Si ta presim Ramazanin dhe të hyjmë në këtë muaj të begatë?

Si ta presim Ramazanin dhe të hyjmë në këtë muaj të begatë? Priteni dhe hyni në muajin e Ramazanit duke qënë në tri gjendje: 1- Gjendja...

Si bëhet shpagimi i personave që për shkak të sëmundjeve nuk kanë mundësi të agjerojnë?

Pyetje: Si bëhet shpagimi i personave që për shkak të sëmundjeve nuk kanë mundësi të agjerojnë? Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve. Paqja...

Si të hyjmë në muajin Ramazan?! – Porosi të arta nga shejh Shenkiti

Të porosis që të hysh në muajin Ramazan dhe të kesh mendim të mirë për Allahun e Madhëruar. Ji i vëmendshëm që ta hapësh këtë...

Urimet lidhur me fillimin e Ramzanit

Pyetje: A janë transmetuar urimet në lidhje me fillimin e Ramazanit? Çka duhet t’i them një personi i cili ma uron Ramazanin mua? Përgjigje: Është...

Cili është vendimi për të udhëtuar gjatë Ramazanit me qëllim për t’iu shmangur agjërimit?

Pyetje: Cili është vendimi për të udhëtuar gjatë Ramazanit me qëllim për t’iu shmangur agjërimit? Përgjigje: Agjërimi në parim është i detyrueshëm. Është e njohur...

Një vajze të re në moshë i erdhi cikli mujor, ajo agjëroi gjatë ciklit nga padituria. Çka është e detyruar të veprojë?

Pyetje: Një vajze të re në moshë i erdhi cikli mujor, ajo agjëroi gjatë ciklit nga padituria. Çka është e detyruar të veprojë? Përgjigje: Ajo...

Përmbledhje shumë të dobishme mbi dispozitat bashkëkohore rreth agjërimit

Përmbledhje e dispozitave bashkëkohore rreth agjërimit: 1. Pompa e astmës: përdorimi i saj nuk e prish agjërimin. 2. Pikat e hundës: përdorimi i tyre e prish...

Cilat janë kushtet që duhet të përmbushin gratë muslimane në muajin e Ramazanit

Është pyetur Shejkhu i nderuar Salih Bin Feuzan El-Feuzan, Allahu e ruajt: Cilat janë kushtet që duhet të përmbushin gratë muslimane në këtë muaj fisnik? Dhe...

A e prish agjërimin nijeti me të cilin e vendos për ta prishur agjërimin, edhe nëse nuk hanë apo pinë?

A e prish agjërimin njeriu i cili e ka vendosur (me nijet) me prish, mirëpo as nuk ka ngrënë dhe as nuk pirë? Ai u...

Të fundit