11.7 C
Pristina
Wednesday, April 24, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Agjërimi dhe Ramazani

Cila është këshilla juaj hoxhë i nderuar për baballarët që nuk kujdesen për femijët e tyre në qështjet e fesë?

Disa nga baballarët nuk kujdesen për fëmijët e tyre në çështjet e fesë;Psh. Nuk i urdhërojnë të falin namaz, të lexojnë Kur’an, të shoqërohen...

A ndikon në vërtetësinë e agjërimit kur dikush pjesën më të madhe të ditës e kalon duke pushuar shkaku i urisë dhe etjes !?

Nëse agjëruesi pjesën më të madhe të ditës e kalon duke pushuar shkaku i urisë dhe etjes që e kaplon, a ndikon kjo në...

A më prishet agjërimi nëse i bëj analizat e gjakut?!

Pyetje: Ankoj nga sëmundja e sheqerit; Nga unë kërkohet të bëj disa analiza të gjakut, të cilat saktësisht m’i bëjnë në gisht. A ma prishë...

Kush e ushqen agjëruesin do ta ketë shpërblimin sikur ai (agjëruesi)!

Kush e ushqen agjëruesin Kush e ushqen agjëruesin do ta ketë shpërblimin sikur ai (agjëruesi)! Është transmetuar në hadith: “Kush e ushqen agjëruesin do ta ketë...

Gjykimi i iftarit në aeroport, pastaj kur ngritët aeroplani e vëren që dielli nuk ka perënduar

Pyetja: Me ka treguar një njeri që ka bërë iftar në aeroportin e Riadit në aeroplan, e kur është ngritë aeroplani në qiell e ka...

Mbajtja e ligjëratave pas katër rekateve të namazit të teravive

Pyetja: Cili është gjykimi islam për ligjëratat që mbahen pas katër rekateve të namazit të teravive? Përgjigjja: Çdo falënderim i takon Allahu. Me lejen e...

Në qoftë së agjëruesi masturbon, a e prishë agjërimin? A duhet ta bëj shpagimin e agjërimit (kefaretin)?

Gjykimi i masturbimit për agjëruesin! Pyetja: Në qoftë së agjëruesi masturbon, a e prishë agjërimin? A duhet ta bëj shpagimin e agjërimit (kefaretin)? Përgjigja: Në qoftë...

Një grua është me sëmundjen e trombozës, mjeket ia kanë ndaluar agjërimin, cili është gjykimi ndaj saj?

Agjërimi dhe tromboza Pyetja: Një grua është me sëmundjen e trombozës, mjeket ia kanë ndaluar agjërimin, cili është gjykimi ndaj saj? Përgjigja: Allahu i Lartësuar thotë: ...

Si ta adhurojë Allahun dhe t’i shërbejë familjes gjatë Ramazanit?

Cili është programi i gruas muslimane gjatë Ramazanit në mënyrë që të ketë munësi ta adhurojë Zotin e saj dhe t’i shërbejë familjes së...

Sqarim me rëndesi në lidhje me iftarin – Nga Shejh Abdulaziz Et-Tarifi

Sqarim me rëndesi në lidhje me iftarin Mënyra më e mirë e bërjes iftar është me hurme dhe atë me tri kokërrhurme; kjo është më...

Të fundit