10.3 C
Pristina
Thursday, April 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Agjërimi dhe Ramazani

A e prish agjërimin përdorimi i pompës së astmës?

Astma është një sëmundje që shkakton bllokimin e bronkeve dhe vështirëson frymëmarrjen. Kurse për lirimin e tyre përdoret pompa që quhet ‘bronchodilator’. Kjo pompë përmban...

A e prish agjërimin Gastroskopia (ekzaminimi i stomakut përmes endoskopit)?

Gastroskopia (ekzaminimi i stomakut përmes endoskopit) Gastroskopia është procedurë mjekësore që realizohet duke e futur një tub të hollë e të gjatë (endoskopin) brenda trupit...

A lejohet agjërimi për të sëmurët me sheqer në gjak?

Pyetja: Ka 14 muaj që unë jam e sëmurë nga sheqeri i shkallës së dytë , që për ndryshe llogaritet si shkallë fillestare e kësaj...

Të udhëtosh për t’iu shmangur agjërimit?

Pyetje: Cili është vendimi për udhëtimin gjatë Ramazanit për të shmangur agjërimin? Përgjigje:Falënderimi i takon Allahut. Shejh Ibn Uthejmini u pyet: Cili është vendimi për udhëtimin...

A e prishin agjërimin medikamentet që përdoren nën gjuhë?!

Medikamentet që përdoren nën gjuhë Ndodh që agjëruesi të ketë nevojë për medikamente mjekësore që efektin e arrijnë duke u vendosur nën gjuhë . Këto medikamente...

A e prishë agjërimin gargara(shpërlarja e fytit)?

Gargara (shpërlarja e fytit) Fillimisht, duhet pasur parasysh se shpërlarja e gojës nuk e prish agjërimin përderisa nuk depërton diçka në fyt e pastaj të...

A duhet të agjërojë i sëmuri nga anemia?

Pyetja: A duhet të agjëroj i sëmuri nga anemia (pagjakësia)? *** Përgjigjja: Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut, Muhamedin...

A lejohet përgatitja e ushqimit në Ramazan për ata që nuk agjërojnë?

Pyetja: Në muajin Ramazan unë duhet t’u përgatis ushqimin njerëzve që nuk agjërojnë. Si t’ia bëj? Ta lë punën e pas Ramazanit të shikoj ndonjë...

A e prishë agjërimin mjekimi i dhëmbëve?

Mjekimi i dhëmbëve Pjesa që ka të bëjë me agjërimin në këtë proces mjekësor, është anestezioni lokal, uji që përdoret për ftohjen e mjeteve që...

Dispozitat mjekësore bashkëkohore që lidhen me agjërimin

<!-- Dispozitat mjekësore bashkëkohore që lidhen me agjërimin - Pyetje dhe përgjigje nga feja islame Artikulli paraprakCila është këshilla juaj hoxhë...

Të fundit