-5.6 C
Pristina
Tuesday, February 7, 2023

“Qytetërimi islam është një nga qytetërimet më të forta në tokë – Dëshmia e studiuesit kinez “Li Guan Fubin” për qytetërimin islam.

Më të lexuarat

“Qytetërimi islam është një nga qytetërimet më të forta në tokë dhe është i aftë të kapërcejë çdo pengesë me të cilën përballet, sepse është një qytetërim i natyrës njerëzore, universal në performancë dhe me pozitë të lartë shkencore, intelektuale dhe kulturore. Mendimtari dhe mentaliteti i organizuar, prandaj qytetërimi islam i bartë faktorët e mbijetesës, sepse është rezistent ndaj rrënimit, për shkak të disponueshmërisë së shtyllave të ripërtëritjes dhe vitalitetit në pulsin e tij rrjedhës, dhe është një nga qytetërimet më të forta në tokë në tërësi. , sepse ai thith çdo gjë që është e dobishme nga tjetri dhe e shkrin në vetvete për t’u bërë një nga fëmijët e tij, ndryshe nga qytetërimi bashkëkohor perëndimor. Po kështu, qytetërimi arabo-islam karakterizohet nga performanca dhe mesazhi i tij universal, me karakter human dhe thelbi i pastër dhe tolerant.” Kjo është dëshmia e studiuesit kinez “Li Guan Fubin” për qytetërimin islam.

Qytetërimi islam është një nga qytetërimet më të forta të Tokës.

/arkivi-historia– fb/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit