3 C
Pristina
E diel, 18 Prill, 2021

Në Francë është prodhuar një program kompjuterik për identifikimin e prodhimeve hallalle

Më të lexuarat

Sektori ndërkombëtar: Programi kompjuterik për identifikimin e prodhimeve hallalle është prodhuar me emrin “Just Hallall” i veçantë për aparatet e telefonave celular Android dhe Aifon në Francë.

Ky program është një lloj lexuesi i etiketave i cili ka një kapacitet që të i identifikon rreth pesëdhjetë mijë prodhimie ushqimore dhe artikujt i kategorizon në tre kategori, hallalle, harame dhe të dyshuara.

Ris Mabik, drejtore e kompanisë “Smart Gig”, në lidhje me arësyet e projektimit të këtij programi kompjuterik, ka thënë: unë jamë musliman dhe besoj në parimet dhe mësimet islame dhe shumë mirë jamë i informuar rreth kësaj çështje se zgjedhja dhe blerja e artikujve hallall në shitoret e mëdha është një punë shumë e vështirë sepse ekzistojnë mbi 1400 lloje shtesë të ushqimit prandaj ne duhet të dimë se këto lënde ushqimore në cilin artikull janë përdor dhe në cilën kategori radhiten, hallall ose haram.

Ky program kompjuterik tash për tash është në dispozicion të atyre që kanë telefone celulare Androidi dhe Aifon. Ajo duke folur rreth mirëpritjes në nivel të madhë të këtij programi nga ana e qytetarëve musliman, ka nënvizuar: për fat të mirë edhe pse ky program kompjuterik shumë frikë është ofruar në treg, por është mirëpritur në nivel shumë të gjerë. Edhe nëpër rrjetet sociale përdoruesit e internetit flasin rreth këti programi./iqn/kohaislame

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit