10.4 C
Pristina
Wednesday, September 22, 2021

Nafta në detin Adriatik i jepet ish- spiunit izraelit

Më të lexuarat

TIRANE-Gazeta “Shqiptarja.com” zbulon sot se pas marrëveshjes me kompaninë izraelite “Emanuelle Adriatic”, për dhënien me konçension të 3 blloqeve të kërkimit dhe shfrytëzimit të naftës dhe gazit natyror në detin Adriatik është një figurë kyç e spiunazhit ndërkombëtar dhe tregtar i njohur armësh, Jakov Nimrodi

Marrëveshja është lidhur mes qeverisë dhe kompanisë “Emanuelle Adriatic Energy Ltd”, që zotërohet me paketë kontrolluese, në masën 51 për qind të aksioneve, nga kompania energjetike izraelite, Israel Land Development Energy. Për më tepër kjo kompani nuk është regjistruar në Qipro dhe në Shqipëri.

Marrëveshja u miratua nga Këshilli i Ministrave më 6 qershor të ketij viti dhe hyri në fuqi më 14 qershor, ditën e botimit të saj në Fletoren Zyrtare të
VKM nr. 383.

Kush fshihet pas kompanisë “Emanuelle Adriatic” do ta lexoni në shkrimin e plotë të gazetës Shqiptarja.com

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit