-3.4 C
Pristina
Wednesday, February 8, 2023

Mos e harro këtë lutje (Kjo përfshin dynjanë dhe ahiretin) – Hoxhë Irfan Salihu

Më të lexuarat

LUTU ME KËTË LUTJE

Abbasi, Allahu qofte i kënaqur me të,i cili ishte xhaxhai i Muhamedit alejhi selam erdhi te Pejgamberi alejhis selam dhe i tha:

“O i Dërguari i Allahut, më mëso një lutje!”

Pejgamberi alejhis selam i tha:
“O xhaxhai im, thuaj:
اللهم إني أسألك العافية
Allahumme inni es’eluke-l-‘āfijeh.
“O Allah, unë të kërkoj afijeh!”
Sahih Tirmidhi.

Çfarë është afijeh?

Afijeh do të thotë:
“më mbro nga të gjitha fatkeqësitë!”

– Duke qenë të shëndetshëm, atëherë ju jeni në afijeh!

– Kur ke para të mjaftueshme për të jetuar, atëherë je në afijeh!

– Kur fëmijët tuaj janë të mbrojtur, atëherë ju jeni në afiyeh!

– Nëse ju falen mëkatet dhe nuk dënoheni, atëherë jeni në afijeh!

Afijeh do të thotë:
“Më mbro nga çdo dhimbje dhe vuajtje!”
Kjo përfshin dynjanë dhe ahiretin.

Zoti gjithë muslimanëve u dhashtë afijeh!

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit