1.1 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023

NËSE NUK KE TURP…

Më të lexuarat

NËSE NUK KE TURP…

Shejhul-Islam Ibn Tejmije ka thënë:

“Fjala “el-hajau” (turp) është derivat i fjalës “el-hajatu” (jetë).

Në zemrën e gjallë, pronari i së cilës është gjallë, ka turp që e pengon atë të bëjë vepra të këqia.
Jeta e zemrës është ajo që pengon të bësh vepra të shëmtuara që shkatërrojnë zemrën.”

(“Mexhmu’u Fetava”, 10/110)

Thotë i Dërguari i Allahut, paqja dhe shpëtimi Allahut qofshin mbi të:

“Nga ajo që është trashëguar nga porositë e hershme profetike është:
Nëse nuk turpërohesh, bëj çfarë të duash.”
Buhariu.

Hoxhë Irfan Salihu

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit