14.5 C
Pristina
Saturday, April 13, 2024

MËKATET PRISHIN MENDJEN – Ibn Kajjimi

Më të lexuarat

Mëkatet e prishin mendjen, atë brenda së cilës ndodhet ndriçimi. Mëkati e fik dritën e saj dhe kur kjo dritë fiket, mendja dobësohet dhe humb energjinë.

Disa dijetarë kanë thënë: “Nuk i ka thyer kush urdhrat e Allahut e të mos i ketë humbur mendja.”

Kjo është mëse e dukshme, sepse nëse do ta kishte mendjen në rregull, ajo do ta kishte ndaluar të zotin nga kryerja e mëkatit. Këshillat e Kuranit, të besimit, vdekjes dhe të Zjarrit, e ndalojnë këtë njeri nga kryerja e mëkateve. Të mirat e dynjasë që i shkojnë kot për shkak të mëkatit, janë shumë herë më tepër se gëzimi dhe kënaqësia që ndjen ai nga mëkati. Pas gjithë kësaj, a mund t’i afrohet mëkatit një mendje e shëndoshë?!

Marr nga libri: ”Sëmundja dhe ilaqi” Ibn Kajjimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit