10.3 C
Pristina
Wednesday, April 24, 2024

Lutja kur bie shi dhe pasi të bie shi

Më të lexuarat

KUR BIE SHI

اللَّهُمَّ صَيِّبًا نَافِعًا

All-llãhumme ṣajjiben nãfi’ã!  

(O Allah, bëje shi të dobishëm!).[1]

 

PAS RESHJEVE TË SHIUT

مُطِرْنَا بِفَضْلِ اللَّهِ وَرَحْمَتِهِ.

Muṭirnã bi faḍlil-lãhi we raḥmetihi.

(Reshjet e shiut ranë me mirësinë e Allahut dhe mëshirën e Tij).[2]

 

LUTJET PËR KTHJELLIMIN E MOTIT

اللَّهُمَّ حَوَالَيْنَا وَلَا عَلَيْنَا، اللَّهُمَّ عَلَى الآكَامِ وَالظِّرَابِ، وَبُطُونِ الْأَوْدِيَةِ، وَمَنَابِتِ الشَّجَرِ.

All-llãhumme ḥawãlejnã we lã ‘alejnã. All-llãhumme ‘alel ãkãmi weḍh-ḍhirãbi we buṭũnil ewdijeti we menãbitish-shexher!

(O Allah, rreth nesh (lëshoje shiun) dhe jo mbi ne! O Allah, ktheje shiun kodrinave dhe bregoreve, luginave dhe kullotave!).[3]

Seid el Kahtani – MBUROJA E MUSLIMANIT – (Dhikri i Kuranit dhe Sunetit)


[1]Buhariu.

[2]Buhari dhe Muslimi.

[3]Buhariu dhe Muslimi.

The post Lutja kur bie shi dhe pasi të bie shi appeared first on Pyetje dhe përgjigje nga feja islame.

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit