-0.9 C
Pristina
Friday, January 27, 2023

Kur unë isha ateiste

Më të lexuarat

Unë isha ateiste dhe po kërkoja kuptimin e jetës. Gjithmonë e kisha menduar atë, por edhe më shumë kur arrita në një pikë të ulët në jetën time. U ula në dysheme dhe u përkula me kokë në tokë, duke qarë dhe duke iu lutur Zotit (nëse ishte i vërtetë) të më tregonte rrugën. Kërkova përgjigjet në Bibël fillimisht, pastaj Tevratin, dhe kalova te mësimet budiste dhe taohiste, por asnjë nga ata libra nuk më bindi. Isha gati të hiqja dorë, por kisha një mik mysliman në Facebook, me të cilin ndonjëherë debatoja, i cili më thoshte të lexoja Kuranin pasi nuk kisha asgjë për të humbur më shumë, kështu që bëra. Nga fillimi deri në fund pata kaq shumë ndryshime pozitive në jetën time, Kurani më frymëzoi të falja babanë tim me të cilin nuk kisha folur prej vitesh, më shtyu të lija alkoolin, më tregoi bukurinë e të qenit i drejtë dhe i përulur. , dhe isha e mahnitur nga mrekullitë shkencore brenda Kuranit. Kisha edhe ëndrra që më frymëzuan që më vonë ta pranoja Islamin. Në momentin që mbarova së lexuari Kuranin isha në lot dhe isha i bindur se Zoti ishte i vërtetë dhe se ky libër nuk mund të ishte veçse Zoti (Allahu xh.sh).

Unë jam muslimane tash e 10 vjet dhe nuk jam më njeriu vetëshkatërrues që kam qenë, kam gjetur rendin dhe qetësinë në Islam, Elhamdulilah. E gjeta burrin tim dhe kemi një familje së bashku, prindërit e mi gjithashtu mund ta shohin ndryshimin tek unë dhe shpesh vërejnë se si më ka themeluar Islami, Elhamdulilah. Më parë kam pasur sulme ankthi gjatë gjithë kohës, por tani rrallë i marr ato, Elhamdulilah.

Motra Diana
Kaliforni

/reverttoislam/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit