21.7 C
Pristina
Friday, July 1, 2022

KOHË SPROVASH… – Hoxhë Irfan Salihu

Më të lexuarat

KOHË SPROVASH…

I Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ve sel-lem ka thënë:

“Do të ketë sprova-fitne!”

Sahabët i thanë: “Çfarë do bëhet me ne, apo çfarë duhet të bëjmë ne o i Dërguar i Allahut?”

I Dërguari i Allahut salallahu alejhi ve sel-lem tha:

“Duhet t’i ktheheni fesë tuaj ashtu siç ishte në fillim.”

(Taberani në Mu’xhem el evsat dhe nga imam Albani në Silsiles Sahiha, nr.3165)

Ne jemi të obliguar të besojmë dhe punojmë ashtu siq ishin gjenerata e parë e muslimanëve- sahabëve, të punojmë me librin e Zotit-Kur’anin dhe me sunnetin e pastërt të Muhamed Mustafas alejhis selam, e jo me adete dhe bidate-risi të kota në fe. Vetëm kur të jemi ashtu siq ishin sahabët Allahu do të na ndihmoj dhe ruaj nga fitnet dhe armiqtë tonë.
Allahu na mundësoftë t’i kthehemi Kur’anit dhe sunetit pastërt ashtu si ishin gjeneratat e para të muslimanëve!

Hoxhë Irfan Salihu

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit