Erduan: Izetbegoviçi ma ka lënë amanet Bosnjën!

0
66

“Kur e vizitova në spitalin e Sarajevës ai më tha ” po ta lë Bosnjën amanet. Bosnja është trashëgimi që kanë lënë Osmanët”, dhe unë ende i kujtoj këto fjalë – ka thënë Taip Erdogan në një takim të Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim, të cilën e kryeson ai.

“Bosnja është amaneti i ynë, vëllezërit tanë boshnjak janë amaneti i ynë, të cilët do t’i mbrojmë me një saktesi të madhe”, citohet të ketë thënë Erdogan.

Sic transmeton Anadollia, Erdogan ka pohuar se Bosnja dhe boshnjakët i janë “lënë amanet Turqisë”, e cila, siç thotë ai, do bëjë gjithçka që është në fuqinë e saj për vendosjen e paqes, sigurisë dhe prosperitetit të BeH.

Me rastin e shënimit të sotëm të 17 vjetor nga vuajtja e boshnjakëve të Srebrenicës, Erdogan ka thënë se OKB-ja “nuk ka mbrojtur atë zonë të sigurisë” dhe se të gjithë ata që janë përgjegjës për krime, herdo-kurdo do të përgjegjshëm për veprat e tyre./AT/kohaislame