7.5 C
Pristina
Saturday, March 2, 2024

Erdogan…

Më të lexuarat1. Me dt. 1 prill 2023 fatura e energjisë elektrike do të zbrese me 15 % për konsumatoret familjare dhe 20% për Bizneset.

2. Në natën e Bajramit të Fitrit (20 prill) Turqia do të nise furnizimin e parë të saj me Gazin Türk nga Deti i Zi, çka do të pergjysmoje faturen totale të gazit që Turqia paguan në Vit. Prej 40 miliard USD.
Kjo do të ulë kërkesën për monedhen amerikane, do të rrijë vlerën e Lires dhe do të ulë Inflacionin në nivele te mira.

3. Në Javën e parë të muajit Maj, Turqia do të ndezë për herë të parë Centralin e Saj Bërthamor për prodhimin e energjisë Elektrike. Kjo do të plotësojë në 15% nevojat e brendshme.

4. Ëndrra Turke për të patur një markë vendase të makinave tashmë është bërë realitet. Dje më 29.03.2023 u hodh shorti për blerjen e makinave të para. Pasi kërkesat vendase kanë arritur në 160 mije qytetarë.
Makina TOGG është avangardë në disa procese te funksionimit të saj miqësore me ambientin dhe tepër ekonomike..


Eduart Thartori

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit