25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024

Cili është njeriu më i dobët?!

Më të lexuarat

Cila është logjika më e dobët?

Profeti -alejhi selam- thotë:

“Njeriu më i dobët është ai që nuk i bëri dua Zotit (nuk iu lut Atij)”
(E transmeton Ibn Hibbani dhe e saktëson Shejh Albani)

Ky hadith do të thotë: Ai që e le duanë është njeriu më i dobët në logjikë, sepse duaja është shumë gjë e lehtë për ta vepruar dhe ka ndikim të madh në ndryshimin e gjendjes së vështirë edhe nëse ajo ka arritur në atë gradë sa nuk i ka mbetur mundësi tjetër për të vepruar përveç duasë.
Ai që e le duanë nuk ka arritur të kuptojë se Zoti do të shohë prej Tij përuljen dhe mbështetjen tek Ai dhe as ta vlerësojë Atë si duhet se Ai ka fuqi të ndryshojë çdo gjendje.

Prandaj mos ta harrojmë Gazën me lutjet tona!

Dr. Abdullah Nabolli

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit