15.2 C
Pristina
Monday, February 26, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

ESE

Karakteristikat e hipokritëve, ja si t’i dalloni

Një nga personalitetet më toksike që mund të njohim në çdo lloj shoqërie, është ajo e një personi hipokrit.Për shkak të natyrës së tyre,...

Nuk ke punë me besimin tim, feja është çështje personale! Justinian Topulli

Nuk ke punë me besimin tim, feja është çështje personale! Kjo shprehje është përkthimi praktik i mendësisë së sotme laiciste moderne dhe post-moderne. Feja, besimi në...

Në portat e herezisë – Justinian Topulli

Në portat e herezisë Modernizmi laik e sfidoi krishterimin në veçanti dhe fenë në përgjithësi, me të ashtuquajturin “kultin e arsyes”, i cili duhet të...

Problemet dhe shkeljet publike është e lejuar të kritikohen në mënyrë publike – Justinian Topulli

Problemet dhe shkeljet publike, sidomos ato që cenojnë drejtpërdrejt fenë dhe parimet e saj, është më se e lejuar të kritikohen në mënyrë publike,...

Dominimi i hapësirës publike – Justinian Topulli

Dominimi i hapësirës publike - Justinian Topulli Pjesë e hapësirës publike janë edhe mediat, madje ato në realitetin e sotëm, zënë shpeshherë vend më të...

Parimi i autoktonisë – Rudian Zekthi

Nga Rudian Zekthi Parimi i autoktonisë I. “Ne asnjë të dërguar nuk e dërguam ndryshe vetëm në gjuhën e popullit të vet, ashtuqë ai t’u shpjegojë atyre...

Feja dhe Kultura – Rudian Zekthi

Prof. Rudian Zekthi Feja dhe Kultura I. “Në fe nuk ka dhunë. Është sqaruar e vërteta nga e kota. E kush nuk i beson të pavërtetat e...

Shkaku i Ebu Bekrit (ose zbritja e tretë) – Rudian Zekthi

Prof. Rudian Zekthi ESBABI I EBU BEKRIT  (ose zbritja e tretë) Forma e Vetme, apo Forma Unike, apo Forma Autentike e Kuranit, është ndarja dhe...

Metafizika dhe Ideologjia (përsëri për grupet) – Rudian Zekthi

Prof. Rudian Zekthi Metafizika dhe Ideologjia (përsëri për grupet) 1. Në Suren El-Huxhuratë, ajeti 13, Allahu thotë: “O ju njerëz,vërtet Ne ju krijuam juve prej një mashkulli dhe...

Emra dhe Folje – Rudian Zekthi 

Prof. Rudian Zekthi Emra dhe Folje I. (Kur po flitnim për ajetin 82 të Sures Jasin : “Kur Ai dëshiron ndonjë send, urdhëri i Tij është vetëm...

Të fundit