-0.9 C
Pristina
Friday, January 27, 2023
- Advertisement -spot_img

AUTHOR NAME

Kohaislame

22540 POSTIME
0 KOMENTET

Siguritë e Hidrit – Rudian Zekthi

Siguritë e Hidrit (edhe njëherë për konsultën) - Prof. Rudian Zekthi   “Atëherë ata gjetën njërin prej robërve Tanë, të cilit i kishim dhënë mëshirë prej...

Parimi i Brishtësisë – Prof. Rudian Zekthi

Parimi i Brishtësisë - Prof. Rudian Zekthi 1. Një nga çështjet që duhet të zgjidhim është përcaktimi i kuptimit të gjendjes së muslimanëve, kur shoqëria në...

Konsulta (ose mosvrazhdësia) – Rudian Zekthi

Konsulta (ose mosvrazhdësia) - Rudian Zekthi 1. “Ti ishe i butë ndaj tyre, ngase Allahu të dhuroi mëshirë, e sikur të ishe i vrazhdë e zemërfortë,...

Etika e karizmës muslimane | Një propozim për standardet e lidershipit

Komunitetet muslimane kanë disa probleme të dallueshme etike. Merrni parasysh këto hipoteza. Një imam profesionist i trajnuar në Studime Islame bëhet i njohur në komunitetin...

Mrekullia dhe thirrësi (ose shprehia e perifrazimit) – Rudian Zekthi

Mrekullia dhe thirrësi (ose shprehia e perifrazimit) 1. Kemi përmendur si ngjashmëri mes Kuranit dhe Shkopit të Musait faktin se që të dy janë mrekulli përsëritëse,me...

Kurani dhe 3 llojet e mrekullisë – Rudian Zekthi

Kurani dhe 3 llojet e mrekullisë Siç e përmendëm në ligjëratën e kaluar, përballja e Musait a.s. me Faraonin u kushtëzua nga një seri prej...

Mrekullia dhe argumenti – Rudian Zekthi

Mrekullia dhe argumenti Kur përmendëm si një nga karakteristikat e Davetit të Musait a.s. faktin që dërgimi i tij tek Faraoni dhe populli  i...

Daveti zhvillues dhe daveti konservues – Rudian Zekthi

Daveti zhvillues dhe daveti konservues Kur folëm për Davetin e Musait a.s. ne thamë se Daveti i tij është shembulli më i qartë i davetit...

Daveti vertikal – Rudian Zekthi

Daveti vertikal Që thirrja në Hakun e Zotit, pra ajo çfarë quajmë davet, t’ia arrijë qëllimit që njerëzit t’i kthehen me mirënjohje dhe adhurim Zotit...

Mbi pushtetin, kufijtë dhe përgjegjësinë e imamëve

Samaiya Mushtaq Menjëherë pasi fillova specializimin tim në psikiatri, doli filmi Spotlight, rreth hetimit të Boston Globe dhe historisë novatore të abuzimit seksual brenda Kishës...

Latest news