10.1 C
Pristina
Thursday, September 28, 2023
- Advertisement -spot_img

AUTHOR NAME

Kohaislame

22587 POSTIME
0 KOMENTET

Edhe ne vuajmë nga mite apologjetike: disa keqinterpretime janë sfiduese për progresin tonë historik

Apologjetë nga të gjitha qytetërimet e plagosura që përpiqen të shërohen pas sulmit perëndimor - kinezët, indianët, madje edhe mongolët - janë përpjekur të...

Qëndrimi i gjatë në toaletë pa nevojë – Bekir Halimi

Qëndrimi i gjatë në toaletë pa nevojë Prej dukurive të reja që i shohim në shtëpiat tona është edhe qëndrimi i gjatë i njerëzve në...

Objektivat e Haxhit dhe të Umres

Haxhi dhe Umre, janë dy rituale, të cilat siç dallojnë në emërim, ashtu dallojnë dhe në gjykimin përkatës të secilit. Mund të kryhet Haxhi...

Kryesafeti – Nga Klajd Bylyku

Nga Klajd Bylyku Robert Michels, një ndër themeluesit e shkollës italiane të elitizmit, autor i veprës Partitë Politike, në të cilën ai zhvillon tezën e...

Thirrje urgjente për çdo hoxhë dhe besimtar të Shqipërisë

𝐓𝐇𝐈𝐑𝐑𝐉𝐄! Të nderuar besimtarë! Është më se e sigurt që gylenistët do të kërkojnë t'i manipulojnë zgjedhjet që do të zhvillohen në këtë periudhë për organet...

Roli i ulemave(hoxhallarëve) në Lidhjen Shqiptare të Prizrenit

Allahu i Madhëruar e ka përcaktuar se kush janë besimtarë: “Besimtarë janë vetëm ata që i besuan Allahut, të dërguarit të Tij, e mandej...

Mulla Idriz Gjilani – Figura madhore e kombit

 "...nuk e kapte as plumbi, edhe kur i kalonte nëpër xhybe e jelek...! Kurrë nuk binte pas pusisë, shtinte pip në këmbë, në ballë...

Orientimi nëpër dallime: Sqarimi i etikës seksuale dhe gjinore në Islam, deklarata e personaliteteve më të larta fetare në Amerikë kundër agjendës gjinore

Diskursi publik mbi seksualitetin gjatë dekadave të fundit ka paraqitur sfida për komunitetet fetare. Sot, etika islame mbi seksualitetin dhe gjininë kundërshtohet nga disa...

Mes konstatimeve të padrejta për thirrjen selefiste dhe mungesës së dhimbjes për të zhyturit në bidate – Bekir Halimi

Një konstatim i padrejtë karshi thirrjes selefiste është lidhja e kësaj thirrje me tekfirin dhe veprat kriminele dhe terroriste të disa individëve që pretendojnë...

Sukses i madh: Ushtria e Kosovës veçse u pajis me dronët Bayraktar

Arma që ia vështirësoi jetën Vladimir Putinit, është tashmë pjesë e Forcës së Sigurisë së Kosovës! Ushtria në formim e sipër, është pajisur me rreth...

Latest news