24.1 C
Pristina
Saturday, May 21, 2022

A mund ta lexosh dy herë? – Hoxhë Bekir Halimi

Më të lexuarat

A mund ta lexosh dy herë?

Shejhul-Islam, Ibën Tejmiu, rahimehullah, ka thënë: nëse dëshmon robi se çdo e keqe që e ka goditur është për shkak të mëkateve të veta, angazhohet me pendim dhe kërkim falje në vend se të akuzon, qorton dhe flet keq për njerëzit.

Nëse njeriu i akuzon njerëzit kur e dëmton diçka dhe nuk i kthehet vetes me qortim dhe kërkim falje (istigfar), le ta di se kjo fatkeqësi qenka fatkeqësi e vërtetë! E nëse pendohet dhe kërkon falje dhe thotë se këtë ma sollën mëkatet e mia, atëherë kjo fatkeqësi në realitet shndërrohet në dhunti.

(Rregulli mbi Durimin, fq. 94).

Përshtati: Bekir Halimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit