20.7 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024

A lejohet mbajtja e maceve në shtëpi?

Më të lexuarat

Lejohet mbajtja e maceve në shtëpi, dhe nuk ka asgjë të keqe në këtë sepse macet nuk janë të dëmshme apo nexhis (të papastra). 

Përsa i përket mos dëmtimit të maceve, askush nuk e konteston se ato janë të dobishme sepse hanë gjarpërinj, minj, insekte dhe gjëra të tjera që mund të jenë në shtëpi ose në oborr. 

Si e mori Ebu Hurejra nofkën e tij?

Sahabiu i nderuar, Ebu Hurejra (që do të thotë përkhimi fjalë për fjalë “Babai i Maces së Vogël”), e mori këtë nofkë ngase ai i donte shumë macet i mbante  dhe kujdes për to. Ai u bë i njohur me këtë emër, dhe njerëzit e harruan emrin e tij të vërtetë, deri sa dijetarët nisën të debatojnë rreth tij, duke u shfaqur rreth tridhjetë mendime të ndryshme mbi emrin e tij të vërtetë. Ibn ‘Abd al-Berr tha në al-Isti’ab: “Mendimi më i saktë është se emri i tij ishte ‘Abd al-Rahman ibn Sakhr, por askush nuk diskutoi se ai ishte Ebu Hurejra.”

Kjo tregon se sa shumë donte  Ebu Hurejra për macet dhe sa i njohur ishte bërë me nofkën e tij që lidhej me këtë dashuri.

Solli në gjuhen shqipe: pergjigje.net

Burimi: islamqa.info

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit