25 C
Pristina
E diel, 20 Qershor, 2021

A është haram mbytja e bretkosave?

Më të lexuarat

Pyetja:

Kam dëgjuar nga një shok se është haram mbytja e bretkosave, desha ta vërtetoj te ju se a është e vërtet kjo?

***

Përgjigja:

Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Po, është e vërtetë se muslimani e ka të ndaluar mbytjen e bretkosave dhe kjo ndalesë është bërë nga Muhamedi ﷺ, gjithashtu, ai sqaron edhe urtësinë e kësaj ndalese, duke thënë: “Mos i mbytni bretkosat për shkak se kuakja e tyre është madhërim i Allahut.” Shënon Bejhakiu.

Gjithashtu, është e ndaluar edhe të ushqehemi me të, pra nuk lejohet t’i hamë.

Allahu e di më së miri.

Alaudin Abazi

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit