17.8 C
Pristina
Saturday, September 18, 2021

Windows 8, 55,26% më e shpejtë se 7

Më të lexuarat

Shtatorin e kaluar, kompania gjigande Microsoft prezantoi sistemin e ri operativ, që tha se do të startojë shumë herë më shpejt se sistemet e mëparshme. Behet llafi për sistemin e ri operativ të Microsoft, ‘Windows 8′.

Duket sikur ai premtim i bërë nga Microsoft për shpejtësinë e Windows 8 po mbahet me të vërtetë nga Microsoft. Në disa testime që PC Magazine ka bërë, Windows 8 definivisht ka një performancë më të mirë se 7-ta.

Ndryshimi më i dukshëm në dy sistemet është në kohën që duhet për të ndezur dhe shuajtur kompjuterin. Ja çfarë rezultate ka marrë përfundimisht PC Magazine:

Windows 7 Ndezja: 38 sekonda
Windows 8 Ndezja: 17 sekonda
Windows 7 Shuajtja: 12.2 sekonda
Windows 8 Shuajtja: 9.9 sekonda
Pra Windows 8 ka një ndezje prej 55,26 për qind më të shpejtë. Por kjo nuk është diçka e pakët për suksesin e Windows 8. Në testime gjithashtu rezultoi se Windows 8 është më e shpejtë në shfletimin e faqeve, si dhe në përdorimin e aplikacioneve të kompjuterit.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit