Uji i ftohtë në kohë të nxehtë

0
41

A e dini se të pish ujë të ftohtë në muajt e verës, pra në një kohë të nxehtë, ka dy ndikime negative:

E para, është se ndikon për keq tek individët që kanë ndjeshmëri në rrugët e tyre të frymëmarrjes duke nxitur sëmundjen.

E dyta, se uji i ftohtë nëse nuk pihet ngadalë atëherë ai ndikon direkt tek funksioni i djersitjes duke bërë që trupi të humb më shumë ujë dhe minerale me anë të avullimit. Kështu që për tu mbrojtur prej ndikimit të ujit të ftohtë pijeni ujin me ndërprerje ( për rreth 1 minutë) jo me një here të vetme. Gjithashtu nuk duhet harruar se vendin e ujit nuk e zë asnjë lloj tjetër pijeje. Mirë është që para gjumit , pas tij dhe pas buke të pihet një gotë ujë/mjeku24/kohaislame