12.5 C
Pristina
Thursday, February 29, 2024

Turshi

Më të lexuarat

Mënyra e parë-5 litra ujë,5 filxhana kripë, 1 filxhan sheqer, 1 vinobran, 1 konzervans,1 filxhan esenci.

Mënyra e dytë-(për speca të kuq) 5 litra ujë, 200 gr.uthull(9%), 200gr.vaj, 200gr.kripë,200 gr.sheqer, 2 vinobrana,2 konzervansa,2 pako biber i zi kokërr.Specat i palon rend me rend në enën për turshi ju shton karrota,hudhër dhe magdanoz.
për speca të kuq) 5 litra ujë, 200 gr.uthull(9%), 200gr.vaj, 200gr.kripë,200 gr.sheqer, 2 vinobrana,2 konzervansa,2 pako biber i zi kokërr.Specat i palon rend me rend në enën për turshi ju shton karrota,hudhër dhe magdanoz.

Mënyra e tretë-400 ml.uthull, 1 filxhan sheqer, 1 filxhan e gjysmë kripë,1 litër ujë. Të gjitha këto i vlon mbi zjarr. Në enën për turshi ku keni grirë tranguj dhe karrota ia qesim ujin e valë dhe menjëherë ia heqim. Pasi të ftohet uji ia qesim prapë turshive i lëmë të qëndrojnë tërë natën të mbyllura dhe në mëngjes i fusim në frigorifer.
-400 ml.uthull, 1 filxhan sheqer, 1 filxhan e gjysmë kripë,1 litër ujë. Të gjitha këto i vlon mbi zjarr. Në enën për turshi ku keni grirë tranguj dhe karrota ia qesim ujin e valë dhe menjëherë ia heqim. Pasi të ftohet uji ia qesim prapë turshive i lëmë të qëndrojnë tërë natën të mbyllura dhe në mëngjes i fusim në frigorifer.

Feferona-1tegull speca, 1 lugë kripë, 1 lugë sheqer, gjysmë konzervansi, gjysmë vinobran, e mbushë tegullën ujë të ftohtë.
e mbushë tegullën ujë të ftohtë.

LAKRA TURSHI-Ndahen lakrat në pjesë ose grihen vendosen në enën për turshi u hidhet ngapak kripë. E vlon ujin me kripë e len me u ftohë dhe jau qet lakrave mbyllen mirë me kapak.I lëmë të qëndrojnë disa ditë. (Në të njëjtën mënyrë përgatiten edhe trangujt turshi.)
-Ndahen lakrat në pjesë ose grihen vendosen në enën për turshi u hidhet ngapak kripë. E vlon ujin me kripë e len me u ftohë dhe jau qet lakrave mbyllen mirë me kapak.I lëmë të qëndrojnë disa ditë. (Në të njëjtën mënyrë përgatiten edhe trangujt turshi.)

SPECA TË SHPEJTË TURSHI-Pjeken specat në furrë jo shumë u heqen bishtat,secilit spec ia qet brenda 1lugë të çajit kripë(nëse janë specat e mëdhenj),gjysmë luge sheqer,1 lugë uthull,1 lugë vaj,renditen në një plastikë, sipri ia qesim disa thelba të hudhrës. I mbyllim mirë me kapak i lëmë të qëndrojnë një ditë të nesërmen janë të gatshëm për ngrënie.
-Pjeken specat në furrë jo shumë u heqen bishtat,secilit spec ia qet brenda 1lugë të çajit kripë(nëse janë specat e mëdhenj),gjysmë luge sheqer,1 lugë uthull,1 lugë vaj,renditen në një plastikë, sipri ia qesim disa thelba të hudhrës. I mbyllim mirë me kapak i lëmë të qëndrojnë një ditë të nesërmen janë të gatshëm për ngrënie.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit