27.6 C
Pristina
Monday, June 17, 2024

Tradhtarët! – I përdori por pasi e ndihmuan i vrau Xhengis Khani

Më të lexuarat

Komandanti i mongolëve Xhengis Khan kur e sulmoi qytetin e Buharit nuk mundi që ta pushtonte atë ndaj ju shkruajti banorëve të qytetit duke ju thënë që kush dorëzohet ai është i sigurt. Banorët e qytetit u ndanë në dy pjesë , një pjesë refuzuan dhe ishin të vendosur që ta mbrojnë qytetin dhe banorët e saj deri në personin e fundit kurse pjesa tjetër u pajtuan që të dorëzohen, të ju nënshtrohen nga frika e sulmit të mongolëve . Pastaj Xhengis Khan ju ka shkruajtur atyre që pranuan të dorëzoheshin që t’i ndihmojnë në luftë kundër atyre që refuzuan dorëzimin , me kusht që këtyee të jua jap pushtetin e qytetit . U veshën ushtarë punëtorët , tradhëtarët, frikacakët dhe ju nënshtruan urdhërit të tij dhe ndodhi lufta mes tyre dhe mes vëllezërve të tyre musliman të cilët nuk u dorëzuan ndërsa ushtria mongole vëzhguan . Në fund fituan tradhëtarët mirëpo goditja më e madhe ishte se tartarët jua morën atyre armët dhe udhëruan që të theren ata . Dhe Xhengis Khan tha një thënie e cila është e njohur : “Sikur të kishte qene ai që është afër tyre i sigurt nuk do t’i kishin tradhëtuar vëllezërit e tyre për ne , ndërsa ne jemi të huaj “. Dhe vazhdon kjo tradhëti mes vëllezërve , tradhë ti të cilën e shfrytëzojnë të huajt deri në ditët tona .

@perkujto1

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit