19.7 C
Pristina
E martë, 27 Korrik, 2021

Teknologjia 4G

Më të lexuarat

Shenja 4G i referohet gjeneratës së katërt të telefonisë mobile pa tela.

Gjithçka ka filluar në vitin 1980 me pajisjet analoge 1G të cilat kanë qenë të rënda dhe kanë pasur dimensione të mëdha. 
Më vonë, rrjetat digjitale kanë mundësuar prodhimin e telefonave mobil 2G, të cilat janë përdorur për dërgimin e mesazheve dhe për telefonata.
Rrjetet 3G me vete kanë sjellë zhvillimin e pajisjeve smartphone dhe transmetimin e shpejtë të informacioneve. 
Me teknologjinë 4G fshihet dallimi në mes zërit dhe llojeve tjera të të dhënave. 
Teknologjia 4G shndërron pajisjet mobile në sistem Voice-over-IP (VoIP – zëri nëpër IP), transmeton Fox News.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit