26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Sprovat dhe fatkeqësitë

Cila është lutja për largimin e shqetësimit dhe shlyerjen e borxhit?!

Shënon Ebu Daudi (1555) se Profeti (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) i tha Ebu Umames: “A të të mësoj një fjalë që nëse e thua...

A e dini shpërblimin e sprovës?!

Allahu ka përgatitur për sprovat shpërblim të madh dhe përfundim të mirë. Sëmundja është sprovë për të cilën i Dërguari i Allahut, sal-lAllahu alejhi ue...

Përdorimi i kontracepsionit për shkak të të ardhurave të ulëta

Pyetja:  A lejohet përdorimi i mjeteve kontraceptive për shkak të të ardhurave të mia të ulëta, të cilat nuk mbulojnë nevojat tona dhe shpenzimet e...

Ai ka goditur një burrë, i cili ka ndërruar jetë pasi e ka dërguar në spital. Çfarë duhet të bëjë ai tani?

Pyetja: Kam pasur një aksident trafiku; Godita një burrë dhe e çova në spital, ku regjistrova informacionin e tij në recepsion, e ula në një...

Pse e sprovoi Allahu i Lartësuar Ejubin (paqja qoftë mbi të)?

Pyetja: Pse e sprovoi Allahu i Lartësuar Ejubin (paqja qoftë mbi të)? Kam dëgjuar se një nga njerëzit e pambrojtur ka kërkuar mbrojtje nga ai...

Cili është gjykimi nëse një fëmijë kryen vetëvrasje para moshës së pubertetit?

Pyetja: Nëse jeni adoleshent ose fëmijë dhe kryeni vetëvrasje ku do të shkonit. *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Së pari: Vetëvrasja është një mëkat i madh. Pejgamberi ﷺ ka...

Ajo është një muajshe shtatzënë dhe dëshiron ta abortojë fetusin, sepse do të divorcohet nga i shoqi!

Pyetja: Motra ime u martua me një burrë dhe ka pasur disa probleme, ndër të cilat më e rënda është se ai nuk fal namaz...

Të fundit