26.8 C
Pristina
Wednesday, July 24, 2024

SA E RESPEKTON TI NAMAZIN?!

Më të lexuarat

Një ditë nga ditët, një njeri i ndershëm i cili banonte përballë xhamisë, e shprehu dëshirën ta gostit në dark çdo njeri që e kishte pas falur namazin e jacisë me xhemat në xhami! Pasi që imami dha selam dhe e përfundoi namazin, ky njeri u ngut të del nga xhamia dhe të shkon në shtëpi, kurse të birin e kishte pas porosit që ta pret çdo njërin që e kishte pas falur namazin dhe t’i tubon para shtëpisë!

I biri u ndal para xhamisë dhe çdo njërin që dilte nga xhamia e pyeste vetëm se një pyetje?! Kush i përgjigjej saktë, i thoshte qëndro afër shtëpisë, kurse ata që nuk përgjigjeshin drejtë, u thoshte ta vazhdojnë rrugën. Prindi kur del nga shtëpia, mbetet i habitur se shumë pak njerëz, dhe i thotë të birit se ku janë të tjerët?! I biri i përgjigjet: Babai im, vetëm se këta e falin namazin me ne!

Prindi i thotë: Po xhamia ishte plotë?!

I biri i tha: Babai im, e pyeta çdo njërin që doli nga xhamia se imami çfarë lexoi në reqatin e parë?! Dhe vetëm se këta ma dhanë përgjigjen e saktë!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit