19.1 C
Pristina
Wednesday, May 22, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Përpjekja

Kisha për qëllim të falë namazin e natës në orët e vona, por nuk më doli gjumi, a kam gjynah që nuk jam falur?

Pyetje: Kisha për qëllim të falë namazin e natës në orët e vona, por nuk më doli gjumi, a kam gjynah që nuk jam...

Si familje jemi fetarë dhe mundohemi të punojmë vetëm me hallall, por goditemi me sprova të rënda, një këshillë të lutem?

Pyetje: Si familje jemi fetarë dhe mundohemi të punojmë vetëm me hallall, por goditemi me sprova të rënda, një këshillë të lutem? Përgjigje: Edhe nëse...

Kam bër jetë të shfrenuar, nuk jam i qetë, a ka falje për mua?

Pyetje: Kam bër jetë të shfrenuar, nuk jam i qetë, a ka falje për mua? Përgjigje: Dera e Allahut është e hapur dhe nuk ka...

Përse e do Allahu teshtimën dhe e urren gogësimën?

Ebu Hurejrah përcjell se Profeti – lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të – ka thënë: “Me të vërtetë Allahu e do teshtimën dhe...

Dobi nga zgjimi në orët e hershme të mëngjesit

Pyetje: Zgjohem prej gjumi në orët e vona të mëngjesit, një këshillë rreth kësaj? Përgjigje: I Dërguari i All-llahut salallhua lejhi we selem  ka thënë:...

Cilësitë e davetxhiut (thirrësit në Islam) të suksesshëm

Pyetje: Shejh, si e shihni ju një davetxhi të sukseshëm, çfarë cilësi duhet të posedojë, që të ketë thirrje të sukseshme? Përgjigje: -Davetxhiu i suksesshëm është...

Kur më zë mallkimi i prindërve?

Pyetje: A më zë mallkimi i babait dhe i nënës dhe nëse po, çfarë të bëj? Përgjigje: Nëse mallkimi i bër drejt teje është i...

Si të ruhemi nga përgojimi?!

Çelësi i shpëtimit nga përgojimi: Pyetja: A ka ndonjë mënyre praktike se si në ndejat tona të mos biem në gjynahun e përgojimit (ar. gibetit)? Përgjigjja:...

Si mund ta dijë muslimani i zakonshëm se cilët janë dijetarët?

Pyetja: Si e dimë nëse dikush është dijetar dhe si e dallojmë se çfarë niveli është një dijetar d.m.th. Myfti apo jo, që ta vendosim...

Ai dëshiron të bëhet një shpikës (zbulues), në mënyrë që të mund të zgjidhë të gjitha problemet!

Pyetja: Unë dua të bëhem një shpikës dhe të përfitoj komuniteti im musliman kudo. A do të thotë apo a tregon hadithi i të Dërguarit...

Të fundit