15.5 C
Pristina
Friday, May 24, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Krijimi

Allahu i ka krijuar njerëzit dhe do t’i dënojë ata, a është kjo padrejtësi ndaj tyre?

Kur është fjala për veprat e Allahut, nuk duhet pyetur “pse”, ngase Ai vepron atë që dëshiron. Mirëpo, të gjitha ato që Ai i...

A konsiderohet zbritja e Ademit, alejhi selam, në tokë si dënim për të dhe pasardhësit e tij?!

Pyetja: A është e vërtetë se Allahu, aze ve xhele, e zbriti Ademin, alejhi selam, në tokë që ta shlyen mëkatin e tij me...

Kush është Zoti yt?

Kush është Zoti yt? “Nëse të thuhet: Kush është Zoti yt? Thuaj: Zoti im është Allahu i Cili përkujdeset për mua, Ai më ka krijuar...

Pse shkelësit e së shtunës u dënuan pikërisht me shndërrim të krijimit?

Pse shkelësit e së shtunës u dënuan pikërisht me shndërrim të krijimit? Beni Israilët janë të njohur edhe për gjynahe të tjera si ngrënia e...

Pse ligji i shkakësisë (shkak-efekt) nuk vlen edhe për Krijuesin? Ose, me fjalë të tjera, kush e krijoi Krijuesin?

Pyetje: Pse ligji i shkakësisë (shkak-efekt) nuk vlen edhe për Krijuesin? Ose, me fjalë të tjera, kush e krijoi Krijuesin? Përgjigje: Së pari, ligjet e...

Fillimi i krijimit të universit

Pyetje: Si mund t’i përgjigjemi një ateisti i cili pretendon që universi është i përjetshëm ( nuk ka fillim)? Përgjigje: Sipas Ligjit të Dytë të...

Cilat janë tri etapat nëpër të cilat kalon njeriu?!

Etapat nëpër të cilat kalon njeriu janë tre: E para: Jeta kalimtare e kësaj bote. – Kjo fazë konsiderohet si faza më e shkurtër në kohë....

Disa fjalë rreth botës së xhinëve…?!

Çfarë janë xhinët dhe na tregoni pak mbi historinë e tyre nëse ka mundësi?! Përgjigje: Sa u përket xhinëve dhe jetës së tyre, do të...

Mbytja e milingonës me dhe pa arsye

  Pyetje: A lejohet mbytja e milingonës, nëse ajo nuk bën dëm? Përgjigje: Ndalohet mbytja e milingonës përveç nëse ajo shkakton dëm, dhe atë duke u...

A është arabishtja gjuha e banorëve të Xhenetit?

Pyetja: Duam ta dimë se cila është gjuha e banorëve të Xhenetit dhe a është kjo gjuhë arabishtja?   Përgjigja: Falënderimi i takon Allahut! Nuk është transmetuar në Kuranin...

Të fundit