26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

kamata

Bankat shtrenjtojnë kreditë/ Goditen ekonomitë familjare dhe bizneset

Për shkak të rritjes së  inflacionit në Eurozonë, Banka Qendrore Evropiane pas 11 vitesh ka rritur normën e interesit të kredive. E nga kjo rritje...

A lejohet shitja e arit me këste?

Pyetja: A lejohet shitja e arit me këste? *** Përgjigjja: Nuk lejohet shitja e arit me këste. Vendimi i studiuesit erdhi në një kohë kur skemat dhe ofertat...

Normat e interesit në ShBA arrijnë nivelin më të lartë në 14 vjet

Banka Qendrore e Shteteve të Bashkuara të Amerikës i ka shtyrë normat e interesit në nivelin më të lartë në pothuajse 15 vjet, ndërsa...

A vlen e njëjta ndalesë për lizing siç vlen për kamatë?

Pyetja: A vlen e njëjta ndalesë për lizing siç vlen për kamatë? *** Përgjigjja: Me Emrin e Allahut, Mëshirëplotit, Mëshiruesit! Blerja e veturës me lizing në sheriat konsiderohet e...

A lejohet t’i pranojë paratë nga borxhliu i cili i ka fituar ato me kamatë?

Pyetja: Një i afërm më ka borxh dhe më ka thënë që një pjesë të parave do m’i jep nga kamata. A më lejohet t’i...

Qiraja që paguaj a konsiderohet ndihmë në mëkat apo është hallall?

Pyetja: Unë jam një djalë i ri që punoj në një kompani dhe kam marrë një apartament me qira. Mësova se gruaja që zotëron apartamentin...

Të fundit