18.2 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Enciklopedi

A E DINI SE OTHMAN IBN AFANI (ALLAHU QOFTË I KËNAQUR ME TË) E KA NJË XHIROLLOGARI NË NJË NGA BANKAT SAUDITE?

 Pas Hixhretit (shpërnguljes), kur numri i muslimanëve në Medine ishte rritur, ishte e nevojshme të zgjidhej problemi me ujë. Njëri prej pusëve më...

A duhet të përdorni ChatGPT për ta përgaditur CV-në?

Mjetet gjeneruese të inteligjencës artificiale po bëhen më të qasshme për njerëzit në mbarë botën dhe rastet e përdorimit të mundshëm janë të pafundme....

Njerëzve u është zbukuruar dashuria e dëshirave [të kësaj bote]

Zoti i Madhërishëm thotë:“Njerëzve u është zbukuruar dashuria e dëshirave , dashuria të kenë gra (burrat), fëmijë, kintarët¹ e grumbulluar prej ari dhe argjendi,...

Bashkëthemeluesi i LinkedIn për të diplomuarit: “Miqësia mund të jetë puna më e rëndësishme e jetës suaj”

Bashkëthemeluesi i LinkedIn, Reid Hoffman, mbajti fjalimin për klasën e diplomimit të Vanderbilt 2022, ku ai i tregoi studentëve mësimet që kishte mësuar gjatë...

Pallati Dolmabahçe: Simboli i modernizimit të Perandorisë Osmane

  Pallati Dolmabahçe (Dolmabahçe Sarayı), i cili dëshmoi transformimin kulturor dhe politik të Perandorisë Osmane në Türkiyen e shekullit të 19-të, qëndron ende si një...

Nuk po jepni maksimumin në punë dhe jetë? Ja 6 mënyra si të luftoni ankthin në trurin tuaj

Sa herë e keni kapur veten përpara një dokumenti bosh në kompjuterin tuaj, ndërkohë që afati i një detyre po mbaron dhe ende nuk...

SHPRONËSIMI I PRONËS PËR INTERESA PUBLIKE

Këshilli i Akademisë Ndërkombëtare të Fikhut Islam, i mbledhur në sesionin e konferencës së tij të katërt, në Mbretërinë e Arabisë Saudite, në datat...

KUJT I JEPET SADAKA?

Allahu i Madhëruar thotë: “Nuk është detyrë e jotja udhëzimi i tyre. Është Allahu që udhëzon në rrugë të drejtë atë që Ai do....

15 HAPA DREJT NJË PERSONALITETI TË SHËNDOSHË

Shpesh dëgjojmë se shumë të rinj po e braktisin jetën e lumtur, besimin e pastër, po shkelin mbi nostalgjinë dhe mallin për vendin e...

DEMBELIA DHE DOBËSIA

Dembelia dhe dobësia janë dy gjëra të cilat njeriu ka mundësi që t’i hetoj se janë prezente tek ai, por ka edhe raste që...

Të fundit