0.9 C
Pristina
Friday, December 8, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Enciklopedi

Si të llogaritësh zekatin e pasurisë tënde?

Allahu i Madhërishëm e ka bërë farz zekatin dhe e ka bërë një prej shtyllave të Islamit. Kushtet me të cilat detyrohet zekati për muslimanin: Nëse...

Rëndësia e punës në islam

Feja Islame na urdhëron që të aplikojmë besimin me punë dhe sjellje. Në Kur’anin Fisnik gjenden ajete kur’anore që nxisin për besim dhe menjëherë...

Disa kuptime të nevojshme mbi Lëmoshen – Shejh Abdulaziz Et-Tarifi

LËMOSHA1. Lëmosha është një prej veprave më të çmuara dhe më të pastra, që shpreson i vdekuri besimtar po të kthehej në dynja e...

“Dinjiteti i pasurisë dhe rreziku i varfërisë” – Ibn Xheuzi

Kam vënë re se nga dredhitë dhe kurthet më të mëdha të shejtanit është që t’i rrethoj me shpresa të kota njerëzit e parasë,...

Ekonomi neolitike – Ekonomia Islame

Ekonomia neolitike (faza e fundit e parahistorisë) karakterizohet nga një popullsi e ulur, nga zhvillimi i teknikave të para bujqësore, zbutja e specieve të...

Historia e kontabilitetit – Ekonomia Islame

Historia e kontabilitetit tregon evolucionin e kësaj disipline me kalimin e kohës dhe sa e dobishme ka qenë për zhvillimin e njerëzimit. Në këtë mënyrë,...

Latest news