22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dobësimi i besimit

Gjykimi për bërjen e tatuazheve dhe heqja e tyre pastaj?!

Pyetje: Cili është gjykimi për të bërë tatuazh në fytyrë dhe në duar, gjë e cila është një traditë tek ne? Çfarë duhet të...

Cilat janë dhjetë shkaqe që e largojnë dënimin që me veti e sjell një gjunah i vepruar?!

DHJETË SHKAQE QË E LARGOJNË DËNIMIN E GJUNAHUT Padyshim se ne jemi krijesa që për nga natyra jonë është se vazhdimisht biem në mëkate,...

A është homoseksuali jobesimtar? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Mund të ndodhë që të vijë në xhami për namaz një person, i cili është i prirur për mëkatin e përmendur, siç mund të...

A lejohet zbukurimi i varrit?

Pyetje: Es Selam Alejkum, jetoj në Itali por djemtë e ages jetojnë në Serbi dhe duan ta zbukurojnë varrin e babgjyshit që ka ndërruar...

Vajtimi është i ndaluar në Islam!

VAJTIMI Pejgamberi alejhis selam, ka thënë:“Nuk është nga ne ai që rreh faqet, gris rrobat dhe nxjerr vajtime pagane duke vajtuar të vdekurit”. Buhari, Muslim. “Ai...

A më lejohet  të vendos hixhabin për Zotin dhe njëkohësisht  t’i kënaq dhe njerëzit?

Pyetje: A më lejohet  të vendos hixhabin për Zotin dhe njëkohësisht  t’i kënaq dhe njerëzit?Përgjigje: Është e vështirë të vendosësh hixhabin dhe t’i kënaqësh...

Kam shumë turp! – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Turpërohem për gjithçka, kur më lavdërojnë, kur flas, a është shprehi e mirë kjo? Nëse jo, si të lirohem? Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe...

NDJEJ PIKËLLIM POR NUK E DI PSE?!

Pyetje: Pse ndjej pikëllim pa kurrfarë shkaku? Përgjigje:  Thotë Sufjan ibn Ujejne: ‘’Kjo ndodh përshkak të ndonjë gjunahi që ke dashur ta bësh fshehtaz, por nuk e...

Cili është shkaku i zbehjes së vendosmërisë ndaj veprave?

Vendosmëria e zbehët kundrejt veprave vullnetare: Pyetja: Cili është shkaku i zbehjes së vendosmërisë ndaj veprave? Cila është rruga për freskimin e saj? Unë e...

Ai dëshiron t’i thërrasë punonjësit e tjerë për t’u falur, por ai heziton

Pyetja: Unë e fal namazin rregullisht edhe kur jam në detyrë, por në zyrën time kam vëllezër të tjerë muslimanë që nuk e falin namazin....

Të fundit