20.7 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dobësimi i besimit

NDJEJ PIKËLLIM POR NUK E DI PSE?!

Pyetje: Pse ndjej pikëllim pa kurrfarë shkaku? Përgjigje:  Thotë Sufjan ibn Ujejne: ‘’Kjo ndodh përshkak të ndonjë gjunahi që ke dashur ta bësh fshehtaz, por nuk e...

Cili është shkaku i zbehjes së vendosmërisë ndaj veprave?

Vendosmëria e zbehët kundrejt veprave vullnetare: Pyetja: Cili është shkaku i zbehjes së vendosmërisë ndaj veprave? Cila është rruga për freskimin e saj? Unë e...

Ai dëshiron t’i thërrasë punonjësit e tjerë për t’u falur, por ai heziton

Pyetja: Unë e fal namazin rregullisht edhe kur jam në detyrë, por në zyrën time kam vëllezër të tjerë muslimanë që nuk e falin namazin....

Besimi në zemrën e tij është zbehur – Çfarë duhet të bëjë ai?

Pyetja: Ne jetojmë në një vend mysliman arab, por nuk e ndjejmë shijen e besimit. Ne kemi pak njerëz të mirë që na kujtojnë Allahun....

Përdorimi i kontracepsionit për shkak të të ardhurave të ulëta

Pyetja:  A lejohet përdorimi i mjeteve kontraceptive për shkak të të ardhurave të mia të ulëta, të cilat nuk mbulojnë nevojat tona dhe shpenzimet e...

Familja kërkon abort, për shkak të shtatzënisë nga Zinaja

Pyetja: Unë kam një motër dhe ajo është shtatzënë para martesës.Familja ime është e vetëdijshme për faktin se aborti nuk lejohet nëse jeta e nënës...

Asgjë nuk është vërtetuar për vendin ku Ademi (paqja qoftë mbi të) zbriti në tokë

Pyetja: A është e vërtetë që Ademi (paqja qoftë mbi të) zbriti në Indi dhe se Hava zbriti në Xhedde? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Ajo që vërtetohet...

Të fundit