34.1 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dobësimi i besimit

Shpeshherë pritoj ta fali namazin në kohën e vet, çfarë më këshillon?

Pyetje: Shpeshherë pritoj ta fali namazin në kohën e vet, çfarë më këshillon? Përgjigje: Të përgatitesh që më shumë të dish vlerën dhe rëndësinë e...

I lutem Zotit për diçka, por Zoti nuk ma kthen lutjen?

Pyetja: Fal namaz, por akoma nuk e kam kuptuar Islamin si duhet. Mendoj se i praktikoj detyrat ndaj Zotit, por Zoti i di si i...

A del nga feja personi i cili e do mëkatin me zemrën e tij?

Pyetje: Ai që kryen një mëkat, si psh pirja e alkoolit dhe ai e di se kjo është haram, por zemra e tij nuk...

Si mund të çlirohet prej epsheve një njeri që ka rënë pre e tyre?

Nëse dikush pyet: Si mund të çlirohet prej epsheve një njeri që ka rënë pre e tyre? Përgjigja është: Me ndihmën dhe suksesin e dhënë...

Bëri zina pastaj e mbyti fëmijën e saj

Pyetja : Një grua mbeti shtatzënë përmes zinasë. Kur një prej të afërmve të saj mësoi për këtë, ai donte të mbronte nderin e...

Kam bër jetë të shfrenuar, nuk jam i qetë, a ka falje për mua?

Pyetje: Kam bër jetë të shfrenuar, nuk jam i qetë, a ka falje për mua? Përgjigje: Dera e Allahut është e hapur dhe nuk ka...

Çfarë është kufri i vogel definicioni i tij dhe dallimi mes tij dhe kufrit të madh?

Gjunahet në përgjithësi konsiderohen krime ndaj Allahut (subhanehu ue teala). Ata janë mosbindje ndaj urdhërave të Tij. Por gjunahet për nga madhësia dhe natyra,...

Llojet e hipokrizisë?!

Nifaku është dy lloje: Nifaku I’tikadij (hipokrizia në besim) Nifaku Amelij (hipokrizia në vepra) Nifaku I’tikadij (në besim): Ky lloj i nifakut ndahet në gjashtë...

Si realizohet pendimi i sinqertë dhe çfarë do të thotë pendim i sinqertë?

Pendim i sinqertë do të thotë:Çiltërsia dhe pastrimi pendimit nga çdo mashtrim,mangësi, syefaqësi, dëm apo çdo gjë e njëllos çiltërsinë (dëlirësinë) e pendimit të...

Cilat janë pasojatë e mëkateve?!

Fjala e Allahut të Lartësuar: “prandaj i shkatërruam për shkak të gjynaheve të tyre” Gjynahu ka ndikim tek individi dhe shoqëria, ai sjell fatkeqësi në këtë...

Të fundit