11.9 C
Pristina
Sunday, December 3, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Analiza dhe raporte

Pesë tendenca financiare që morën fund në vitin 2022

Surprizat më të këqija të tregjeve financiare shpesh ndodhin kur diçka që merret si e mirëqenë, papritur vihet në pikëpyetje, qoftë rritja e çmimeve...

15 vjet shtet, Kosova ende me vështirësi ekonomike

Në këtë 15 vjetor pavarësie, Kosova mund të mbështetet dhe në parashikimin pozitiv të Bankës Botërore sipas së cilës vendi pritet të shënojë rritjen...

Marrëdhëniet ndërkombëtare në Islam

Sheriati Islam është drita e kësaj feje të ndritshme, udhëzimi që buron nga Kurani dhe Suneti i Pejgamberit tonë a.s., ithtarët e të cilit...

Bankat në Kosovë e përmbyllën vitin 2022 me mbi 140 milionë euro fitim

Viti 2022 është shënuar si viti më produktiv për sektorin bankar në Kosovë. Bankat komerciale që operojnë në vend, kanë arritur të gjenerojnë fitime...

Tre vjet Brexit: më mirë për Britaninë apo më keq?

Efektet e Brexit përfshijnë gjithçka nga investimet e biznesit deri te aftësia e kompanive për të punësuar punëtorë, njoftoi Bloomberg me rastin e tre...

Rikthehen kamatat super të larta në sektorin bankar të Kosovës

Kamata gati dyshifrore po aplikojnë disa banka në Kosovë, pas rritjes së normave të interesit nga Banka Qendrore Europiane. Siç është paralajmëruar tashmë, politikat...

Lufta globale kundër inflacionit nuk ka përfunduar

Në Turqi dhe Argjentinë, çmimet janë tepër të larta. Situata në Kinë gjithashtu mund të ndikojë në të gjithë botën. Të gjithë janë të frustruar...

Oxfam: 1% e njerëzve më të pasur posedojnë 2/3 e pasurisë së re prej 42 trilion dollarësh

Një përqindëshi më i pasur në botë kanë rrëmbyer gati dy të tretat e pasurisë së re prej 42 trilion dollarësh të krijuar që...

Në cilat vende Kosova eksporton dhe importon më së shumti ?!

Instituti GAP ka publikuar një fotografi, ku janë renditur 10 vendet partnere të Kosovës në tregti për eksport dhe import. Vendi ku Kosova eksporton më...

Katër tendencat e ekonomisë globale – Luhatshmëria e kursit të këmbimit, ndikim veçanërisht në zinxhirin e furnizimit

Një recesion i afërt, një krizë energjetike, inflacion që mbetet konstant deri në vitin 2024. Për të gjitha këto arsye, viti 2023 pritet të...

Latest news